De Stichting

De Stichting Marjan Rens
De Stichting Marjan Rens stimuleerde feministisch-antropologisch onderzoek door ondermeer bij te dragen in de kosten van buitenland-onderzoek van studenten, kleinschalige ontwikkelingsprojecten van en voor vrouwen in het hooggebergte en de uitreiking van de 2 jaarlijkse LOVA/Marjan Rens thesis award.

Opgericht na de dood, op 39-jarige leeftijd, van de cultureel antropologe en ontwikkelingswerkster Marjan Rens, stelde de stichting zich ten doel om activiteiten te ondersteunen waar Marjan groot belang aan hechtte. De nabestaanden van Marjan– familie en vriendinnen – wilden zo haar werk voortzetten en eer bewijzen.

Na 19 jaar hebben we in 2018 besloten om de werkzaamheden van de stichting te beeindigen.

titel